Neurochirurg: ‘Schumacher is niet meer te herkennen’

Door: Tanja Brouwer
21-01-2020

De familie van Michael Schumacher geeft maar weinig informatie over de gezondheidstoestand van de Formule-1 coureur. Toch is er nu nieuws naar buiten gekomen over hem.

‘Structuur veranderd’

Neurochirurg Nicola Acciara heeft de publiciteit opgezocht en vertelt over Schumacher, die zes jaar geleden ernstig hersenletsel opliep bij een ski-ongeluk. De autocoureur is sinds het ongeluk niet meer in het openbaar verschenen en de chirurg laat weten dat maar weinigen Schumacher zullen herkennen. ,,We moeten denken aan een persoon die niet meer lijkt op zichzelf”, zegt de chirurg tegen de Italiaanse krant Contro Copertina. Acciara laat weten dat het organenstelsel, de spieren en zelfs de botstructuur van Schumacher zijn veranderd.

Gelukkig lijkt het wel beter te gaan met Schumacher, die jaren in een coma heeft gelegen. Volgens de familie is de coureur weer bij kennis en Acciara wil benadrukken dat de gezondheid van Michael nog steeds vooruit kan gaan.

,,Voor Michael wordt erg goed gezorgd. Hij geeft nog niet op en blijft vechten, zegt Jean Todt, de voormalig manager bij Ferrari. Todt laat weten dat zijn vriendschap met Schumacher wel erg is veranderd sinds het ongeluk, want de coureur kan niet meer goed communiceren.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen