Neville haalt uit naar ‘nutteloze’ Verheijen

LE HAVRE – Phil Neville, bondscoach van de Engelse voetbalsters, is niet gediend van de “laffe” kritiek van de Nederlandse inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. De fysioloog ging donderdag los op Twitter over het niveau van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk en stelde dat het beter zou zijn geweest als het toernooi achter “gesloten gordijnen zou worden gespeeld”. Neville reageerde tijdens een persconferentie: “Hij is een ‘keyboard warrior’. ‘Raymond, ga wat nuttigs met je leven doen'”

Verheijen, die werkte voor verschillende clubs en deel uitmaakte van de staf van Guus Hiddink bij Oranje, Zuid-Korea en Rusland, vindt het raar dat er veel mannelijke bondscoaches zijn in het vrouwenvoetbal. “De teams worden getraind door overblijfselen vanuit het mannenvoetbal en niet door de beste vrouwelijke coaches. Daarom voelt het alsof we kijken naar gras dat groeit.”

“Verheijen heeft altijd kritiek op iedereen. Dat is de reden dat hij een ei als profielfoto heeft en waarom hij niet meer aan de bak komt”, vindt Neville die nog meer advies had voor de Nederlander. “Ga aan het werk, win een Champions League of de Premier League. Want dat is wat de mensen doen waar jij kritiek op hebt.”

 

BUZZS