Neville: open grote stadions voor voetbalsters

Door:
02-04-2019

LONDEN – Phil Neville heeft de grote Engelse voetbalclubs opgeroepen om hun stadions te openen voor wedstrijden van vrouwenteams. De bondscoach van de Engelse voetbalsters denkt dat de stadions net als in onder meer Spanje en Italië zullen vollopen voor de vrouwen. ”In ons land wordt veel beter gespeeld dan in Spanje, Italië of Portugal. De grote clubs in Engeland moeten dus hun stadions openen voor wedstrijden van de vrouwen en de rest van Europa wegblazen.”

Advertentie

Vorige maand kwamen ruim 60.000 voetbalfans af op de Spaanse competitiewedstrijd tussen de vrouwen van Atlético Madrid en FC Barcelona in stadion Wanda Metropolitano. De vrouwen van Juventus trokken bijna 40.000 toeschouwers toen ze in het stadion van de ‘Oude Dame’ tegen Fiorentina speelden.

”Als Manchester United of Arsenal de competitie kan winnen, gooi dan het stadion open”, aldus Neville. ”Als de vrouwen van Chelsea in de Champions League spelen, waarom zouden ze dan niet op Stamford Bridge spelen?” Zelf speelt Neville vrijdag met de Engelse voetbalsters op het trainingscomplex van Manchester City tegen Canada. Dat stadionnetje biedt plaats aan ‘slechts’ 7000 toeschouwers.

De Nederlandse voetbalsters spelen vrijdag in de Gelredome tegen Mexico en oefenen volgende week in het stadion van AZ tegen Chili. De KNVB overweegt kort voor het WK een oefeninterland te plannen in De Kuip of de Johan Cruijff ArenA.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD