Nick en Simon zetten gezin op nummer één

Door: Tanja Brouwer
09-11-2018

Tientallen hits, duizenden gillende meisjes bij optredens en overvolle agenda’s: iedere artiest droomt ervan. Nick Schilder en Simon Keizer hebben jaren van hun succes genoten, maar willen nu rust.

Tekst gaat verder onder advertentie

Ziggo Dome

Inmiddels zijn Nick en Simon niet meer de twintigers die het hoofd van duizenden meiden op hol brengen. ze zijn begin dertig, hebben een vrouw en zelfs kinderen. De tijden van drie of vier optredens per avond zijn dan ook voorbij, en de tijd van rust breekt aan.
,,Werkweken van negentig uur doen we niet meer”, vertelt Nick aan weekblad Privé. ,,Dat betekent niet dat we alleen maar thuis zitten, want we doen nog veel tv-programma’s, de promotie van onze nieuwe single en de voorbereidingen voor de Ziggo Dome.”

Vroeger had het duo het ontzettend druk. Zo druk, dat Nick zes jaar geleden bijna een burn-out kreeg. ,,Als je in de sneltrein zit, heb je het niet zo door. Het werd allemaal te veel. Het was nodig om even gas terug te nemen. Volgens mij maakt iedereen dat wel eens mee. Ik ben nog alerter geworden. Het zal niet nog een keer gebeuren dat ik noodgedwongen rust moet houden.”

Opgroeien

Dat de mannen het nu rustiger aan gaan doen, heeft veel te maken met het vaderschap. ,,Er is niets mooiers dan je kinderen te zien opgroeien”, vertelt Nick. ,,Hoe ouder ik word, hoe bewuster ik me daarvan word.” De zanger zorgt ervoor dat hij ze in de ochtend naar school brengt, en in de middag samen met ze kan eten. ,,Het is schrikbarend hoe alles voorbijvliegt. Zeven jaar geleden kwam de eerste, dat is nu bijna niet voor te stellen.”

Meer DenD