Nick Nicolai hoopt op doorbraak in Amerika

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De carrière van Nick Nicolai komt maar niet van de grond. In 2016 won hij Holland’s Got Talent, maar sindsdien is hij bijna niet op de televisie of radio geweest.

Talentenjachten

Nick is tevreden met zijn zangcarrière, en vindt dat ‘het lekker gaat’. Zijn moeder Els (53) is zijn grootste fan: “Hij is voor mij echt een wereldster. Hij is ook zichzelf gebleven en heeft geen kapsones gekregen.” Toch gaat het niet goed met Nick. Na de winst van Holland’s Got Talent deed hij mee aan een Duitse talentenjacht, waar hij tweede werd. Momenteel is hij te zien in Topper Gezocht, waarin de toppers opzoek gaan naar een gastzanger.

De deelname aan al deze programma’s doet vermoeden dat het niet goed gaat met de zangcarrière van Nick. Dat blijkt te kloppen: “Van die carrières die managers hadden uitgestippeld kwam maar weinig terecht”, zegt Els tegen Privé. “Op een gegeven moment waren we er helemaal klaar mee en hebben we het zelf in handen genomen. Ik regel nu de zaken, ik ben manager en moeder tegelijkertijd. Het is echt verschrikkelijk hoe ze hebben geprobeerd een slaatje uit hem te slaan.”

Pesten

Nick heeft de stoornis PDD-NOS. Op scholen is hij altijd erg gepest, en de winst van Holland’s Got Talent was dan ook een grote persoonlijke overwinning. Hij heeft nog één grote droom, en dat is doorbreken in Amerika. “Het is nog niet gelukt maar mijn repertoire, soulmuziek, is er geknipt voor”, zegt Nick tegen Privé.  “De weg er naartoe is lang, maar ik heb nu de tijd om me daarvoor klaar te stomen. Ik oefen elke dag in mijn eigen studio. Ik ben een volhouder en weet waar mijn talenten liggen. Iedereen steunt mij en ik weet wat ik kan.”

Tags

AMERIKAHOLLAND'S GOT TALENTOPTREDENZANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck