Nick Schilder voelt zich goed zonder Simon: ‘Nieuwe energie’

Nick Schilder voelt zich goed zonder Simon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Nick Schilder timmert hard aan zijn eigen solocarrière. Hij bracht onlangs een nieuwe single uit en voelt zich enorm goed. ,,Ik zit in een nieuwe energie, in een hele goede vibe en heb leuke mensen om me heen”, vertelt hij aan RTL Boulevard.

De Volendamse zanger bracht eind mei zijn eerste Engelstalige single ‘Shatterproof’ uit. Hij was bloednerveus, maar de single wordt goed opgepakt door zijn fans. Nick is inmiddels alweer bezig met een nieuw project: een eigen theatertour.

Voor- en nadelen 

Er zitten volgens Nick voor- en nadelen aan zijn solocarrière. De zanger legt uit dat hij nu makkelijker ‘een stap naar links kan doen’, omdat hij niet meer alles in overleg hoeft te doen. Daarentegen vond Nick het wel fijn om Simon als ‘klankbord’ te hebben. ,,Als je iets maakt, waarvan je niet helemaal zeker bent, dan heb je altijd iemand die kan zeggen: ‘Oké, ja of nee.'”

Contact

Nick onthult dat hij het stiekem wel fijn vindt om alleen te werken. ,,Ik zit in een nieuwe energie, in een hele goede vibe en heb leuke mensen om me heen.” Toch hebben de twee nog wel gewoon contact.

Straatmuzikant

Schilder doet er alles aan om zijn nieuwe single te promoten. Zo ging hij twee weken geleden aan de slag als straatmuzikant in Amsterdam. Hij trad onder meer op bij het Rijksmuseum. ,,Vorige week zaterdag ging ik een dag Amsterdam in als straatmuzikant. Geweldig om live reacties te ontvangen op Shatterproof”, schreef hij vorige week bij een video op Instagram.

LEES OOK: Carrièreswitch voor Nick Schilder: “Amsterdam in al straatmuzikant”

Carrièreswitch voor Nick Schilder: “Amsterdam in al straatmuzikant”

Tags

NICK EN SIMONNICK SCHILDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck