NICOLE BUCH VOLGEVRETEN NAAR EXPEDITIE ROBINSON

Nicole Buch
Door: Ditjes en Datjes
26-07-2017

Nicole Buch vrat zich vol voordat ze afreisde naar het onbewoonde eiland van Expeditie Robinson. Ze had geen last van honger. ,,Ik had gezorgd voor een paar kilo extra zodat ik veel reserves had.”

Z is een van de vijftien bekende Nederlanders die voor Expeditie Robinson afreisde naar een onbewoond eiland. De televisiemaker en presentatrice dacht “een paar weken” na over haar deelname en bereidde zich voor door “heel veel te eten”, vertelt ze.

“Ik heb er ongeveer een maand over nagedacht”, zegt Nicole over haar deelname aan het RTL 5-programma. “Ik ben altijd kritisch op wat ik doe en zoek de media niet veel op. Maar dit vond ik wel een programma en avontuur waar ik aan mee wilde doen.” Nicole had wel een voorwaarde: ze moest voor zichzelf een persoonlijk doel zien te vinden.

“En dat is gelukt. Voor mij was het spannend om deel uit te maken van een groep, ik ben echt een einzelgänger. Ik ga ook altijd alleen op reis, ben nog nooit lid van een clubje of vereniging geweest.” Ook was het voor Nicole een uitdaging om een tijd niet met haar werk bezig te zijn. “Ik zeg altijd: zolang ik vaart hou, blijf ik overeind. Ik ga altijd op een hoog tempo keihard door, maar nu moest ik echt helemaal op nul.”

Reserves

Nicole heeft genoten van haar tijd op het Robinson-eiland. “Het was heerlijk, ik heb mijn telefoon geen moment gemist.” Ook had ze geen last van honger. “Ik zette gewoon een knop om, blijkbaar kan dat dus.” De proeven waren “een enorme uitdaging” voor Nicole en de groepsdynamica vond ze “heel interessant”. Maar het mooiste vond Nicole het overleven. “Dat survivallen is wel echt mijn ding, daar heb ik echt van genoten.”

Urenlang zweten in een sportschool ter voorbereiding op haar deelname aan Expeditie Robinson deed Nicole niet. “Ik ben aan het trainen voor de marathon van New York, die ik loop voor Stichting Semmy. Fysiek had ik geen andere dingen nodig. Ik heb een beetje basisconditie en daar moest ik het ook maar mee doen.” Wel zorgde ze voor een paar kilo’s extra. “Ik heb heel veel gegeten, zodat ik lekkere reserves had.”

Agenda

De grootste uitdaging in aanloop naar het Robinson-avontuur, was zorgen voor een lege agenda. “Ik heb nog nooit zo’n lange periode in mijn agenda geblokt.” Nicole hoefde geen smoes te verzinnen waarom ze lang weg was. “Ik ben heel veel op reis en wel vaker weg. Ik moest er nu alleen bij zeggen dat ik naar een gebied ging waar ik slecht bereikbaar was, normaal gesproken kan ik 24 uur per dag gebeld worden.”

Of ze vanaf 7 september, als Expeditie Robinson weer op de buis is, elke week voor de televisie zit, weet Nicole nog niet. “Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Het is misschien wel leuk om het met een aantal mensen samen te kijken.” Nieuwsgierig is ze wel. “Als programmamaker ben ik benieuwd wat ze ervan hebben gemaakt, hoe ze het hebben gemonteerd.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD