Nicole des Bouvrie geschrokken van deelname Steenrijk, Straatarm: ‘Wij geven geen 1500 euro uit’

Nicole geschrokken na eerste tv optreden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nicole des Bouvrie doet dit seizoen mee aan het programma Steenrijk, Straatarm waarin ze haar luxe boerderij inruilt voor een portiekflat in Maarssen. Het ‘arme gezin’ mag in die week maar liefst 1500 euro uitgeven, maar volgens Nicole klopt dat niet helemaal. ,,Dat geven wij helemaal niet uit.”

Nicole des Bouvrie, dochter van interieurdesigner Jan des Bouvrie, is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van Steenrijk, Straatarm. In de aflevering, die binnenkort te zien is op tv, ruilt Nicole samen met haar partner Arne voor een week haar luxe woonboerderij met honden en paarden in.

‘Wij geven geen 1500 euro uit’

Tijdens de week in Maarssen is Nicole wel van een aantal dingen geschrokken. ,,Het appartement van de andere familie was bijvoorbeeld best wel klein en er stond zelfs een bed in de cv-ruimte. Ook is het brandalarm drie keer afgegaan”, vertelt ze in gesprek met Veronica Superguide. Ook stelt Nicole dat sommige dingen niet helemaal kloppen in de aflevering. Zo kreeg het ‘arme gezin’ een budget van 1500 euro. ,,Dat is niet waar wij van leven, want ik vind dat echt wel heel veel geld. Wij geven ook niet zó veel uit per week.”

Geschrokken

Maar het budget waar zij en Arne het in de week van moesten doen, was volgens Nicole wel heel weinig. ,,Ik kreeg van de familie in Maarssen ongeveer zestig euro voor een week. Daar schrok ik wel van, want dat is heel veel minder dan wat wij te besteden hebben.”

Rechtszaak

Onlangs is Nicole een nieuwe rechtszaak gestart rond de erfenis van haar vader. Zowel Nicole en haar broer Jean Marc als Jan jr. hoopten er met elkaar uit te komen zonder een bodemprocedure. Maar helaas: dat is niet gelukt.

,,Ik heb nog een laatste bemiddelingspoging ondernomen door er met Jan jr. proberen uit te komen, maar dat lukte niet”, vertelde Nicole onlangs in gesprek met weekblad Weekend. ,,Ik vind het zó heftig allemaal. We hebben allemaal van onze vader geleerd dat je altijd door moet gaan, maar dat strijden vind ik erg verdrietig. Ik wilde er alles aan doen om de bemiddeling te doen slagen en het hoger beroep van vrijdag 13 oktober te voorkomen, maar hij wilde niet. Dus helaas moeten we, hoe vervelend ik het ook vind, door met onze strijd voor gerechtigheid.”

Tags

JAN DES BOUVRIESTEENRIJK STAATARM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck