Nicolette bestelt eerste Kinderpostzegels

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Voor de zeventigste keer gaan scholieren vanaf woensdag langs de deuren voor de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Presentatrice Nicolette van Dam plaatst dinsdag al als eerste een bestelling. Hoewel de verkoop van postzegels door de vermindering van post ieder jaar afneemt, ziet directeur Jeroen den Tex van de Stichting Kinderpostzegels de toekomst zonnig tegemoet. “Deze actie heeft absoluut niet haar langste tijd gehad. Het idee is dat kinderen andere kinderen helpen. Dat idee is tijdloos.”

De laatste jaren kunnen mensen ook andere producten kopen bij de basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht. Zo zijn er dit jaar naast postzegels van de Fabeltjeskrant en kaarten ook stoffen tasjes, theedoosjes, tulpenbollen en pleisters verkrijgbaar. Volgens Den Tex is het nog geen tijd om de postzegels helemaal vaarwel te zeggen. “Vorig jaar hadden we een opbrengst van iets minder dan 10 miljoen euro, waarvan iets minder dan de helft voor rekening was van de postzegels.”

Naar verwachting doen zo’n 160.000 scholieren mee. Met de opbrengst wil de stichting ongeveer 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Het geld gaat naar meerdere projecten, zoals naar kinderen die in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. Voor het eerst kunnen scholen ook zelf een deel van de opbrengst besteden aan een lokaal kinderdoel. Hiermee komt de stichting tegemoet aan de wens van scholen.

 

BuzzE

 

 

Tags

EERSTENICOLETTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie