Nielson na challenge nog steeds niet-roker

Door: DitjesDatjes
06-11-2017

AMSTERDAM – Stoptober zit erop en singer-songwriter Nielson kan met trots zeggen dat hij sinds de challenge geen sigaret meer heeft aangeraakt. De 27-jarige Sexy als ik dans-zanger was afgelopen maand ambassadeur van de actie.

Nielson ging de challenge samen met ontwerpster Olcay Gulsen en 100% NL-dj Koen Hansen begin oktober aan. De drie probeerden publiekelijk te stoppen met roken in het kader van Stoptober, een campagne waarbij rokers worden opgeroepen om in ieder geval een maand geen sigaret op te steken.

“Ik ben benieuwd of mijn stem verandert als ik niet meer rook. Ik heb geen idee hoe dat klinkt, ik rook al zo lang”, zei Nielson destijds. De Dordechter had steeds vaker last van zijn stem tijdens het zingen. Nielson laat nu aan het AD weten dat hij het heeft volgehouden. ”Het gaat me goed af. Ik krijg meer lucht en kan beter ademen. Ik ga niet meer roken.”

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR. De bedoeling is dat deelnemers in de maand oktober niet zouden roken. Na een periode van 28 dagen hebben rokers vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD