Nienke Plas geeft update over hartafwijking dochtertje: ‘Het was kantje boord’

Nienke Plas over haar dochtertje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nienke Plas geeft in haar nieuwste vlog een update over de hartafwijking van haar dochtertje Harley. Afgelopen weekend deelde Nienke dat Harley, die in november is geboren, met spoed is geopereerd aan haar hart. ,,Het was kantje boord”, laat ze weten in haar vlog.

Na een korte update op Instagram praat Nienke in haar nieuwste vlog haar volgers uitgebreid bij vanuit het ziekenhuis. ,,Het was echt even kantje boord”, aldus Nienke. ,,Dit is echt de nachtmerrie voor iedere ouder.”

‘Slechte film’

Nienke vertelt dat Harley bloederig slijm ophoestte waarna ze door de huisarts werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Na een spoedrit in de ambulance komen ze tot de ontdekking dat Harley een aangeboren hartafwijking heeft en een spoedoperatie moet ondergaan. ,,Het lijkt alsof we in een slechte film zitten”, vult Resley Nienke aan. ,,Je wordt in een kamer getrokken door artsen en dan wordt er verteld dat het verkeerd kan aflopen. Dat het ernstig is. Je gaat van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis.”

Harley is zaterdag geopereerd. Ze is stabiel en inmiddels van de beademing af. ,,Ze doet het echt heel goed”, zegt Nienke trots. ,,Ze doet het ook grotendeels vanzelf. Medicatie wordt steeds meer afgebouwd en als ze zo doorgaat mag ze heel snel van de intensive care af.”

Positief

Als Harley ouder is zal ze nog eens onder het mes moeten gaan, maar Nienke en Resley blijven positief. ,,Het is een sterke meid. Als ze de vechterskracht van haar papa en mama heeft, zit ze nu te dromen over de toekomst hoe ze met haar opgelapte hart de wereld tegemoet lacht”, aldus Nienke.

Tags

Nienke Plas

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie