Nieuw bewijs zaak Maddie McCann: ‘Ze is dood’

Maddie McCann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een Duitse aanklager Hans Christian Wolters zegt bewijs te hebben dat Madeleine McCann dood is. Ook onthult hij dat het overduidelijk is wie haar heeft vermoord. ,,Ons onderzoek wijst er niet op dat de verdachte Madeleine in leven heeft gehouden. Alles wijst erop dat ze dood is. Er is geen bewegingsruimte.”

Bewijs

De aanklager doet deze onthullingen in een interview met Portugese tv-zender RTP. In het interview zegt hij bewijsmateriaal te hebben dat erop wijst dat het meisje niet meer in leven is. Hij laat niet los wat voor bewijs dit precies is.

Ook onthult hij zeker te weten wie er verantwoordelijk is voor haar dood: hoofdverdachte Christian Brückner. Hij zegt hierover: „Veel puzzelstukjes wijzen naar hem. We onderzoeken alleen hem en niemand anders. In dit stadium denken we dat hij alleen heeft gehandeld.”

Hij onthult bewijzen die Brückner als schuldige aanwijzen: ,,Ik kan alleen zeggen dat dit als een puzzel is. Heel wat stukken doen ons geloven dat Christian B. verantwoordelijk is. Eén daarvan is het signaal van de mobiele telefoon die hij gebruikte op het moment dat Madeleine McCann verdween. Dat signaal bevond zich in de buurt van het Ocean Club-resort waar het gezin McCann verbleef.”

LEES OOK:

Opmerkelijke vondst tijdens zoektocht Maddie McCann

Vermissing

Op 3 mei 2007 verdween het Britse meisje Madeleine McCann uit haar hotelkamer. Tijdens een vakantie in Portugal verbleef zij met haar familie in appartementencomplex Praia de Luz. Haar ouders waren een eindje verderop aan het eten, en toen zij de slaapkamer controleerde waar de kinderen lagen bleek Maddie verdwenen te zijn. Maddie was destijds drie jaar oud.

De vermissingszaak is sindsdien een landurig onopgelost mysterie. Verschillende theorieën zijn tevergeefs onderzocht: Maddie is na 13 jaar nog steeds niet terecht.

Nieuwe ontwikkelingen

In juni 2020 meldde de Britse en Duitse politie een ‘belangrijke ontwikkeling’ in de zaak van Maddie’s verdwijning. Voor het eerst werd Christian Brückner genoemd, een veroordeelde pedofiel die tijdens Maddie’s verdwijning in Portugal woonde. Na verschillende aanwijzingen werden zijn auto’s en achtertuin onderzocht.

Tags

MADDIE MCCANNMADELEINE MCCANNVERMISSING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck