Nieuw modeltreinprogramma trekt meer dan miljoen kijkers

Door: DitjesDatjes
14-10-2021

De aftrap van het NPO 1-programma De Grote Kleine Treinencompetitie van Omroep MAX trok woensdagavond zo’n 1,2 miljoen kijkers. In het programma strijden zes teams van modeltreinbouwers tegen elkaar om de mooiste en creatiefste modelspoorbaan in elkaar te zetten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Deelnemers bouwen in een paar dagen een modelspoorbaan aan de hand van een thema. Die spoorbanen worden beoordeeld door modeltreinbouwer Evan Daes, kunstenares Diane Meyboom en een wisselend gastjurylid. André van Duin presenteert het programma. Bij de aflevering van woensdag was het thema Historische Gebeurtenis. Het programma is de Nederlandse versie van The Great Model Railway Challenge, een populair Brits programma.

Ook de aftrap van het zesde seizoen van Het perfecte plaatje op RTL4 scoorde meer dan een miljoen kijkers. Er keken 1,07 miljoen mensen naar het programma waarin bekende Nederlanders de fotografiestrijd tegen elkaar opnemen. Ook in vorige seizoenen trok het programma regelmatig meer dan een miljoen kijkers. Het best bekeken SBS-programma was Je Huis Op Orde met 582.000 kijkers.

Het NOS Journaal van 20.00 uur was het best bekeken programma van de avond met 1,8 miljoen kijkers, gevolgd door het RTL Nieuws van 19.30 uur. Daar keken zo’n 1,4 miljoen mensen naar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD