Nieuw NTR-geschiedenisprogramma met Hans Goedkoop

Door: DitjesDatjes
19-08-2019

Presentator Hans Goedkoop is vanaf vrijdag 30 augustus op televisie te zien met het nieuwe geschiedenisprogramma Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlog. De zesdelige serie gaat over het Nederland van de jaren twintig en dertig, meldt de NTR maandag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nederland moderniseerde na de Eerste Wereldoorlog razendsnel. De toenemende welvaart bracht optimisme, maar rond 1930 keerde het tij door een economische crisis. Presentator Goedkoop vertelt erover vanuit het gebouw van Radio Kootwijk, dat symbool staat voor de techniek en moderne architectuur van de jaren twintig.

De uitzendingen hebben verschillende thema’s als “danswoede”, “welvaart” en “vreemdelingen”. Ook worden ooggetuigen die in 1919 geboren zijn geïnterviewd. Zij vertellen bijvoorbeeld over hun verwondering toen ze voor het eerst een auto zagen, of over de komst van elektriciteit.

De NTR maakte eerder geschiedenisseries als De IJzeren Eeuw, 80 Jaar Oorlog en De (H)eerlijke Jaren 50. Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlog is vanaf 30 augustus wekelijks rond 21.00 uur te zien op NPO 2.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD