Nieuwe André Hazes heet Johan

Kettenburg
Door: Jos La Grande
10-04-2021

Opmerkelijk dat Nederland de man met de enige echte Hazes-sound nog niet massaal in de armen heeft gesloten. Volkszanger Johan Kettenburg, die dit jaar 49 jaar wordt, heeft de tongval van Hazes en zijn stem lijkt een kopie van de Amsterdamse zanger.

De zanger Johan Kettenburg woont weliswaar in Hilversum, maar strooit in zijn repertoire kwistig met het Amsterdamse, zo niet zelfs het originele Jordanese geluid. De zanger blijkt door de jaren heen een eigen stijl te hebben ontwikkeld.

Serie (deel 1): KONING VAN DE SMARTLAP

JOHAN KETTENBURG

De tekst van zijn laatste single Even op Visite, die werd gelanceerd in januari van dit jaar, werd geschreven door ‘liedjestovenaar’ Henny Thijssen, die vorig jaar zelf nog The Voice Senior won en hits schreef voor Gerard Joling en Tino Martin.

Het is een wonder dat deze Johan Kettenburg, van top tot teen muzikaal, wacht op het grote succes. De zanger is overigens geboren met een afwijking aan zijn gehoor. Hij kan slechts voor 65% horen, zowel links en rechts. Volgens zijn website kon de zanger pas op zevende levensjaar pas praten.

Smartlap

Naast zijn single Even op Visite is er veel te zien van Kettenburg op sociale media, zoals de goudgerande smartlap Alles is Over, geschreven door Jeroen Koning. Voor Mij krijg je niet stuk werd Kettenburg gelauwerd met de Sena Award.

Het grote publiek leerde hem kennen bij de talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen, waar hij bijna de finale haalde. Kettenburg was bovendien te zien in het eerste seizoen van het succesvolle real life soap Ik geloof in mij, waar de aandacht inmiddels volledig uitgaat naar Rene le Blanc, de Nederlandse Engelbert Humperdinck. Kettenberg was ook nog voor 30 man publiek te zien in Ziggo Dome met Dario, Rutger van Barneveld, Wally Mckey, Gio en Dave van Well te zien. Met Django Wagner zong Kettenberg een bijzondere uitvoering van Waarom.

Snabbelcircuit

Zanger Johan Kettenburg heeft het in zich om ooit door te breken. Talent en ijver ontbreken niet. Zolang de landelijke doorbraak er nog niet is, staat Kettenburg op vele podia (buiten coronatijd) en is voorlopig een positionering in de Top-30 van TV Oranje altijd mooi meegenomen.

Luisteren en kijken:

Meer DenD