Nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears begin mei te zien

Door: DitjesDatjes
22-04-2021

De nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears heeft een premièredatum, meldt NME. The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservationship, zoals de documentaire heet, is op 5 mei op BBC 2 te zien. Een paar dagen eerder, op 1 mei, is de docu ook al te zien via de streamingdienst van de Britse omroep, de BBC iPlayer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de 60 minuten durende film reist journalist Mobeen Azhar af naar Kentwood, de geboorteplaats van Britney, en Los Angeles. Hij spreekt met fans achter de veelbesproken #FreeBritney-organisatie en andere betrokkenen in het leven van de zangeres.

De film volgt op de succesvolle documentaire van The New York Times, Framing Britney Spears. Deze vertelt onder meer over de zenuwinzinking die de zangeres in 2007 had en over de volledige curatele van haar vader Jamie waaronder Britney vanaf 2008 kwam te staan. De zangeres wil hier graag van af, aangezien haar vader al haar financiële en persoonlijke beslissingen maakt.

Fans van Britney voeren al jaren campagne voor de ‘vrijheid’ van hun idool onder de hashtag #FreeBritney. Een paar van deze actievoerders waren ook te zien in de documentaire Framing Britney Spears.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD