Nieuwe details onthuld over doodsoorzaak Lisa Marie Presley

meer details over Lisa Presley's dood
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er zijn nieuwe details onthuld over de mogelijke doodsoorzaak van Lisa Marie Presley. Bronnen melden aan TMZ dat Lisa vlak voor haar dood een metamorfose onderging waarbij ze afslankmedicijnen en opioïden gebruikte. Ze wilde er tiptop uitzien, maar betaalde daarvoor waarschijnlijk de allerhoogste prijs…

Lisa Marie overleed op 12 januari aan een hartstilstand op 54-jarige leeftijd. Ze was de enige dochter van Elvis Presley. ,,Het is met pijn in het hart dat ik het verschrikkelijke nieuws moet delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons heeft verlaten”, schreef haar moeder Priscilla.

18 tot 22 kilo kwijt

Weken voor haar dood had Lisa Marie een duidelijk doel voor ogen: er tiptop uitzien voor de vele awardshows die op de planning stonden. Op 10 januari, twee dagen voor haar dood, verscheen de dochter van Elvis en Priscilla nog in het openbaar bij de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. Daar werd duidelijk dat de metamorfose gelukt was: ze was kilo’s verloren en kreeg behoorlijk wat complimenten.

Vrienden melden nu aan TMZ dat Lisa Marie in enkele weken tijd 18 tot 22 kilo kwijtgeraakt was dankzij een ‘extreme gewichtskuur’. Hier zou ze twee maanden voor haar dood mee zijn begonnen. Naast de afslankmedicijnen, gebruikte ze ook opioïden en zou ze langs zijn geweest bij de plastische chirurg.

Verslaafd

Het was niet de eerste keer dat Lisa Marie verslaafd raakte aan de heftige pijnstillers. Na de geboorte van haar tweelingdochters in 2008 schreef de dokter de medicatie aan haar voor en ze voelde al snel dat ze het wilde blijven gebruiken. Later wilde ze het probleem onder de aandacht brengen. ,,Het wordt tijd dat we het taboe rond verslaving doorbreken. We moeten stoppen met onszelf en mensen om ons heen de schuld te geven en te veroordelen. Daarom moeten we onze verhalen delen”, schreef ze in haar boek.

Dat Presley naar verluidt weer aan de zware pijnstillers zat, laat zien dat het niet goed met haar ging. Maar of de verslaving aan pijnstillers en haar extreme afvallen daadwerkelijk een rol hebben gespeeld bij haar overlijden, is nog nergens bevestigd.

Tags

ELVIS PRESLEY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie