Nieuwe film met Olivier Richters in december in de bioscopen

Door: DitjesDatjes
23-11-2021

The Electrical Life of Louis Wain, waarin de Nederlandse acteur Olivier Richters een bijrol speelt, is vanaf 23 december in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur The Searchers dinsdag bekendgemaakt. Richters is in de film, naast hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch, te zien als bokser.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Nederlandse acteur en bodybuilder speelt in de film een relatief kleine rol. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Louis Wain, de Britse kunstschilder die bekend stond om zijn karakteristieke tekeningen van katten. Acteur Cumberbatch won op het filmfestival van Toronto een prijs voor zijn hoofdrol.

Olivier Richters (32) was de afgelopen jaren al te zien in een flink aantal grote Hollywoodfilms. Zo speelde hij een bijrol in Marvel-film Black Widow en heeft hij binnenkort een grote rol in het vijfde deel in de succesvolle Indiana Jones-reeks. De acteur speelde zichzelf internationaal in de kijker met zijn opvallende lengte, 2 meter 18, en zijn imposante fysiek.

De Nederlander was vroeger een lange slungel maar besloot vijftien jaar geleden hard te gaan trainen; hij kweekte per jaar 10 kilo spieren extra. Richters richtte ook de succesvolle website MuscleMeat op die zich heeft gespecialiseerd in voeding voor sporters. In Nederland speelde de acteur kleine rolletjes in tv-series als GTST, Fashion Planet en De TV-Kantine.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD