Nieuwe foto’s Alexia ter ere van haar 18e verjaardag: ‘Net Meisje met de parel’

Nieuwe foto's Alexia ter ere van haar 18de verjaardag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Alexia mag vandaag alweer achttien kaarsjes uitblazen. Ter ere van haar verjaardag heeft het Koninklijk Huis nieuwe foto’s van de prinses gedeeld. ,,Net het Meisje met de parel.”

Het gaat om drie foto’s van de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima: twee portretten en een staande foto. De foto’s zijn gemaakt op Paleis Huis ten Bosch en Alexia kan rekenen op een hoop felicitaties onder de post. ,,Achttien wat een mooie leeftijd. Geniet van deze dag met alle dierbaren om je heen”, reageert iemand.

Nieuwe foto’s

Sommigen vinden haar foto’s zelfs lijken op een bekend schilderij. ,,Net als Johannes Vermeer’s ‘Meisje met de parel’, maar zonder parel”, schrijft iemand. Een ander is het daarmee eens. ,,Inderdaad, ze lijkt op dat schilderij. Prachtig.”

18e verjaardag

Koningin Máxima vertelde donderdag na afloop van het staatsbezoek aan België dat alle kinderen thuis zullen zijn om de verjaardag van Alexia te vieren. Toch wordt de verjaardag van de prinses niet groots gevierd. ,,Het is een maandag dus dat valt niet heel goed, maar we zullen dit weekend al wel wat doen”, zei de koningin.

Oranjevaas

Alexia krijgt een bijzonder cadeau voor haar 18e verjaardag. Royal Leerdam Crystal brengt een Oranjevaasje uit, net als bij de 18e verjaardag van Amalia. De vaasjes worden met de hand gevormd en met de mond geblazen en zijn te bestellen via de website van het bedrijf. Traditiegetrouw gaat het eerste exemplaar van elke nieuwe Oranjevaas naar de koninklijke familie. Vanaf vandaag is de nieuwe Oranjevaas officieel te koop.

Studeren in Groningen?

Alexia rondde eind mei haar examens aan het Atlantic College in Wales af. De resultaten van de examens worden begin juli verwacht. Het is nog niet bekend wat Alexia na de zomer gaat doen, maar ze is wel gespot op een open dag van de Rijksuniversiteit in Groningen.

Tags

PRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck