‘Nieuwe getuigen gehoord in zedenzaak Jeroen Rietbergen’

Nieuwe getuigen gehoord in zedenzaak man Linda de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De rechtszaak van Ali B gaat deze zomer van start, maar hoe zit het met de rechtszaak van Jeroen Rietbergen? ,,De komende weken worden er nog een aantal getuigen gehoord.”

Ali B moet op 12 en 13 juni voor de rechter komen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. De aanranding is gerelateerd aan The Voice of Holland. Tegen Jeroen Rietbergen gaat het om de aangifte van verkrachting die TVOH-deelneemster Nienke Wijnhoven deed tegen hem. Wanneer die zaak voor de rechter komt is nog niet bekend, maar volgens Yvonne Coldeweijer worden er eerst nieuwe getuigen gehoord.

Nieuwe getuigen

,,Volgens mijn spionnen worden de komende weken nog een aantal getuigen gehoord. Dit zou in maart afgerond moeten zijn en dan kunnen we hoogstwaarschijnlijk ook van deze zaak een zittingsdatum verwachten”, schrijft Coldeweijer op haar juicekanaal. ,,Ben benieuwd naar deze getuigen, want volgens mij gaat het hier toch echt om één op één contact tussen Jeroen en de kandidate… Mar wie weet zijn er getuigen die meer duiding kunnen geven aan het verhaal. We gaan het zien! De brandende vraag is natuurlijk: zal onze Lin aanwezig zijn bij de zitting?”

The Voice

Het Openbaar Ministerie startte vorig jaar april een onderzoek tegen vier verdachten van zedenfeiten rondom The Voice of Holland. Er kwamen minstens acht aangiftes binnen, onder meer van verkrachting en aanranding tegen vier verdachten: oud-coaches Ali B en Marco Borsato, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur. Niet alle aangiftes zijn Voice-gerelateerd.

Ali B en Jeroen Rietbergen worden dus strafrechtelijk vervolgd. Marco Borsato wordt niet vervolgd. Wel loopt er nog een ander onderzoek naar hem dat niet gerelateerd is aan The Voice. De zaak tegen de regisseur van het programma werd eerder al geseponeerd. 

Tags

JEROEN RIETBERGENTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck