Nieuwe Nederlandse prins: Prins Hugo

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Prins Carlos heeft een smadelijke nederlaag geleden bij de Raad van State. Want Nederland krijgt er tegen de wil van de zoon van prinses Irene er een prins bij.

De Raad van State heeft vastgesteld dat de 21-jarige Hugo Klynstra voortaan niet meer met die naam door het leven gaat. Vanaf nu heet hij Hugo prins de Bourbon de Parme.

Hugo Klynstra, de buitenechtelijke zoon van prins Carlos wil een echte Bourbon de Parme heeft dus zijn zin gekregen van de rechter.

De officieuze kleinzoon van prinses Irene wilde zijn achternaam en de daarbij horende adellijke titels opeisen. Geld krijgt hij niet van de Nederlandse staat.

Carlos

Prins Carlos, nu getrouwd met Annemarie Gualthérie van Weezel, zit hier behoorlijk mee in zijn maag en probeerde dit te voorkomen. Tot dusver zonder succes, want ook ex-minister Van der Steur verklaarde het prinselijke bezwaar tegen de naamswijziging ongegrond.

Hugo is de zoon van Carlos en Gitte Klynstra uit Hummelo, die het vaderschap via de rechtbank heeft vastgelegd toen haar zoontje 2 was. Het nieuws over de buitenechtelijke zoon van Carlos lekte destijds uit via De Telegraaf.

Carlos, officieel is hij Hertog van Parma en Piacenza, acht het uitgesloten dat er sprake zou zijn van een familierechtelijke betrekking. Vanaf zijn 18e probeert Hugo al de naam van zijn vader en dus ook de prinsentitel te bemachtigen.

Als hoofd van het koningshuis Bourbon-Parma wil prins Carlos zich houden aan de regels en wetten van zijn Huis, en die staan zo’n titelverlening aan een buitenechtelijk kind niet toe. Daarmee zet hij Hugo de relatie met zijn vader prins Carlos, die de opvoeding financieel heeft ondersteund, op scherp.

De uitspraak van de Raad van State heeft geen enkel effect op de mogelijk erfopvolging van de Nederlandse troon. Daarvan zijn de nazaten van prinses Irene al uitgesloten toen ze zonder toestemming huwde met prins Carlos-Hugo. Prins Carlos is inmiddels 8 jaar getrouwd met Annemarie Gualtherie van Weezel. Het stel heeft drie kinderen: Luisa, Cecilia en Carlos, wiens peetvader de huidige Koning is.

PRINS CARLOS HUGO RODERIK SYBREN DE BOURBON DE PARME

Tags

Koninklijk Huisprins carlosprins HugoPrinses IreneRaad van StateRoyalty

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie