Nieuwe onthullingen over Epstein: kruiste zijn pad ooit met Doutzen?

Had Doutzen contatct met Epstein?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De documentaire ‘Victoria’s Secret: Angels and Demons’ brengen nieuwe onthullingen over Jeffrey Epstein aan het licht. Is Doutzen, die tussen 2005 en 2014 onder contract stond bij het lingeriemerk, ontsnapt aan de duistere praktijken van Epstein?

Lex Wexner, die 56 jaar lang de hoogste baas was bij Victoria’s Secret, was één van de beste vrienden van Epstein. Al in de jaren negentig ontdekte Wexner dat Epstein zich uitgaf als scout van het lingeriemerk en modellen op zijn hotelkamer liet komen voor een zogenaamde ‘auditie’.

Twee jaar na doorbraak Doutzen

Er volgde in 2007 een publieke breuk tussen de twee, maar in het geniep bleef hun band even sterk als altijd en zou Wexner Epstein zijn gang hebben laten gaan. Dat was twee jaar nadat Doutzen Kroes internationaal doorbrak als model voor Victoria’s Secret.

Jaren later vertrokken Doutzen en andere grote namen bij het merk. Voor hun vertrek werden politiek correcte redenen gegeven. Maar Karlie Kloss, die bij haar vertrek liet weten te willen gaan studeren, hintte later in interviews op de schadelijke omgeving van Victoria’s Secret die ze wilde ontvluchten.

Zelf óók slachtoffer?

Doutzen heeft altijd gezwegen over haar tijd bij het lingeriemerk. Wel ondertekende ze drie jaar geleden, met tal van andere supermodellen, een petitie waarin ze Victoria’s Secret vroeg om meer bescherming tegen seksuele intimidatie, meldt weekblad Privé. Was Doutzen zelf óók slachtoffer van Epstein of wist ze te ontsnappen?

Of haar wegen daadwerkelijk hebben gekruist met Epstein, zullen we wellicht nooit weten. Geen enkel model wil dat haar naam geassocieerd wordt met die van de pedofiel.

Tags

DOUTZENJEFFREY EPSTEINONTHULLINGVICTORIA'S SECRET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck