Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek dood Natalie Wood

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Bijna 37  jaar na de mysterieuze dood van actrice Natalie Wood wordt haar toenmalige man Robert Wagner steeds verdachter. Onderzoekers hebben hem nu aangewezen als ‘person of interest’.

Ongeval

In 1981 verdronk Natalie Wood, actrice in o.a. West side Story en Rebel Without a cause, op 43-jarige leeftijd. Ze was met Wagner, Christopher Walken en de kapitein aan het zeilen voor de kust van Catalina Island in Californië, toen ze vermist raakte. De volgende dag werd haar lichaam in het water gevonden. Haar dood werd toen gezien als een ongeval.

In 2011 heropende de zaak. In eerste instantie werd Wagner niet als verdachte beschouwd, maar in 2013 werd haar doodsoorzaak veranderd van ‘ongeval’ naar ‘verdrinking en andere onbepaalde factoren’. De verklaring van Wagner veranderde vaak, wat argwaan wekte bij de onderzoekers. Eerst vertelde hij dat Wood met een rubber bootje aan land ging, omdat ze bang was voor het donkere water. Het was bekend dat Wood niet kon zwemmen. Deze verklaring wijzigde Wagner. Het verhaal van Wagner kwam ook niet overeen met de verklaringen van de twee andere mannen die aan boord waren.

Blauwe plekken

Ook waren er getuigen die beweerden dat ze het koppel ruzie hebben horen maken, de avond voordat ze verdween. De kapitein van de boot bevestigde dat.
Wagner wordt nog verdachter omdat er op het lichaam van Wood blauwe plekken zijn gevonden én omdat Wagner de laatste persoon is die haar levend heeft gezien.

Wood en Wagner kregen een relatie toen zij 18 was, en hij 26. Ze trouwden in 1957 gingen vijf jaar later alweer uit elkaar. In 1972 trouwden ze opnieuw.
Wagner, inmiddels 87, zou weigeren om nog met rechercheurs over de dood van zijn ex-vrouw te praten.

Tags

DoodmysterieNatalie WoodOnderzoekRobert Wagnerverdronken

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie