Nieuwe Scream-film opgedragen aan regisseur Wes Craven

Door: DitjesDatjes
13-01-2022

Het vijfde deel in de succesvolle reeks Scream-films is opgedragen aan regisseur Wes Craven. Dat melden Amerikaanse critici donderdag in hun recensies. De opdracht aan Craven is te zien aan het einde van de film, die dit weekend in de VS in première gaat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Regisseur Wes Craven maakte tussen 1996 en 2011 de eerste vier delen. De filmmaker, ook bekend van A Nightmare on Elmstreet, overleed in 2015 aan de gevolgen van kanker. Het vijfde deel is gemaakt door de jonge regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett.

In Scream 5 keren veel acteurs uit de vorige delen terug, zoals Courteney Cox, David Arquette en Neve Campbell. De eerste reacties op de nieuwe Scream zijn buitengewoon lovend.

Edvard Munch

De films spelen zich af in het fictieve plaatsje Woodsboro, waar met regelmaat moorden worden gepleegd. De dader draagt een masker dat is geïnspireerd op het beroemde schilderij De Schreeuw van Edvard Munch. Met het eerste deel uit 1996 zorgde regisseur Craven voor een flinke, nieuwe impuls voor het wat ingedutte horrorgenre.

Scream 5 zou in Nederland begin februari te zien moeten zijn, al hangt dat af van de besluiten die het nieuwe kabinet later deze week gaat nemen. Op dit moment zijn alle bioscopen in Nederland gedwongen gesloten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD