Nieuwe serie naar boeken Simone van der Vlugt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Endemol Shine Nederland gaat voor AVROTROS een nieuwe thrillerserie maken naar de succesvolle boekenreeks van schrijfster Simone van der Vlugt over rechercheur Lois Elzinga. LOIS wordt een driedelige reeks die in het najaar van 2018 op NPO 1 te zien is, maakte de producent maandag bekend. Elke aflevering is gebaseerd op één van de delen uit deze trilogie.

De succesvolle boeken Aan niemand vertellen (2012), Morgen ben ik weer thuis (2013) en Vraag niet waarom (2014) vormen de basis van de serie. De opnames staan gepland voor februari 2018 en spelen zich voornamelijk af in Alkmaar, de thuisbasis van hoofdpersonage Lois. Binnenkort worden de hoofdrollen bekendgemaakt.

Na de verfilming van De reünie is dit voor Van der Vlugt de eerste dramaserie geïnspireerd op haar boeken. Er zijn in totaal 340.000 exemplaren van de boekenreeks verkocht. LOIS wordt geregisseerd door Lourens Blok (Vechtershart, Nieuwe Buren) en geschreven door Thomas van der Ree (Smeris, Riphagen).

De serie is met negentig minuten speeltijd per aflevering uniek in de Nederlandse dramawereld, stellen de makers. In het buitenland heeft dit format zich al vaker bewezen met grote successen als BBC-series Sherlock Holmes en Wallander.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie