Nieuwe single Twenty One Pilots begon als ‘tutorial’

Door: DitjesDatjes
07-04-2021

De nieuwe single Shy Away van Twenty One Pilots was aanvankelijk bedoeld als voorbeeld in een instructiefilmpje. Tyler Joseph, de frontman van het Amerikaanse popduo, bedacht de melodie van de single toen hij bezig was met een ‘tutorial’. Dat vertelt hij aan BBC Radio 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het jongere broertje van Joseph was benieuwd hoe Tyler liedjes maakte in de studio, vertelt de frontman. “Ik dacht, laat ik gewoon vanaf het begin van start gaan. Zo kwam ik op een begin van het liedje. Het werd een soort instructiefilmpje voor hem, over hoe je een liedje moet schrijven.” Al gauw merkte de artiest dat het voorbeeldliedje ook potentie had om als single uitgewerkt te worden.

Daarom begon Tyler met het schrijven van een liedtekst. Die songtekst werd naar eigen zeggen een soort brief aan zijn broer. “Het liedje is eigenlijk een poging iemand aan te moedigen en een zetje de goede richting in te geven.”

Shy Away is de eerste single van Twenty One Pilots aankomende studioalbum. Scaled And Icy wordt eind mei verwacht. Het duo, dat naast Tyler Joseph uit drummer Josh Dun bestaat, is onder meer bekend van hits als Stressed Out en Heathens.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD