Nieuwe songwriter André haalt uit naar oude team: ‘Steken laten vallen’

Songwriter André Hazes vindt oude songwriter een 'amateur'
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Billy Dans, de nieuwe songwriter van André Hazes, heeft keihard uitgehaald naar het oude muzikale team van André. ,,Ze hebben wel wat steken laten vallen. Er zit zo veel meer in deze jongen dan wat eruit is gehaald.”

André Hazes heeft zijn muzikale team bestaande uit Bram Koning, Edwin van Hoevelaak en Marcel Fisser ingeruild voor producer en songwriter Billy Dans. De wijze waarop André dat had gedaan was niet chic: ze vormden maar liefst zeven jaar lang een team en na de documentaire ging André ineens zijn eigen weg. Zijn team was kwaad; vooral toen André op Instagram deelde dat hij aan het werk was met andere schrijvers.

‘Steken laten vallen’

Billy Dans vertelt in een interview met weekblad Privé open over de samenwerking met André. ,,André is op zoek naar nieuwe muziek waarmee hij een nog groter publiek gaat proberen te bereiken”, zegt hij. ,,Het moet vooral vlotter en moderner gaan klinken.”

Volgens de songwriter werd André niet gelukkig van de liedjes die in het verleden voor hem zijn gemaakt. Sterker nog: hij vindt dat zijn oude team behoorlijk wat steken heeft laten vallen. ,,Kijkend naar het talent van André, moet ik eerlijk zeggen dat zijn oude team wel wat steken heeft laten vallen. Er zit zo veel meer in deze jongen dan wat eruit is gehaald”, aldus Billy.

‘Ander niveau’

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het nieuwe album van André. Wat voor liedjes zullen we gaan horen? ,,Het is geen sound waar het publiek van denkt: wat is hij nou weer aan het doen? Wat we nu hebben, kun je met niets vergelijken. Dat maakt het spannend, maar ook mooi. Het is ook op niemand geïnspireerd, gewoon muziek waar je blij van wordt.”

Volgens Billy zijn alle liedjes die ze hebben gemaakt hits. ,,We zitten echt in een luxe positie. Op een gegeven moment keken we elkaar aan en zeiden we: ’Dit is wel een heel ander niveau dan voorheen.”’

Tags

André HazesHazes

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie