Nieuwe Spaanse ministers leggen eed af bij koning Felipe

Door: DitjesDatjes
27-01-2021

De nieuwe Spaanse ministers voor Volksgezondheid en voor Territoriaal Beleid moesten woensdag al vroeg uit de veren voor de eedaflegging ten overstaan van koning Felipe. Die ontving hen al om 09.00 uur in het Zarzuela-paleis aan de rand van Madrid. Het zeker voor Spaanse begrippen vroege uur was gekozen omdat Felipe voor woensdagochtend al een afspraak in zijn agenda had staan, en daar niet te laat wilde verschijnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Premier Pedro Sánchez was dinsdag al bij de koning op audiëntie geweest om hem te vertellen over de kleine wijzigingen in zijn kabinet. Zo vertrok minister Salvador Illa van Volksgezondheid om zich te storten op de regionale parlementsverkiezingen in Catalonië. Hij wordt opgevolgd door Carolina Darias, tot nu toe minister van Territoriaal Beleid en Publieke Functie. In die functies wordt zij vervangen door Miquel Iceta.

De nieuwe ministers Darias en Iceta legden in het paleis de eed af, in aanwezigheid van Felipe en van premier Sánchez. Er werd strikt afstand gehouden en alle aanwezigen droegen mondkapjes, zo toonden de beelden die het Spaanse hof na afloop verspreidde.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD