Nieuwe tip leidt naar verdachte in zaak Maddie McCann

Door: DitjesenDatjes
03-05-2019

Precies twaalf jaar na de verdwijning van het destijds driejarige meisje Madeleine McCann uit een vakantiewoning in Portugal, heeft de politie een nieuwe aanwijzing gevonden én een nieuwe verdachte. Volgens berichtgevingen zijn detectives nu aan het onderzoeken of de verdachte inderdaad de kidnapper is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ouders

Dit nieuws werd bekend nadat lokale media materialen van de zaak aanvroegen. Dit verzoek werd afgewezen omdat de politie er zelf te druk mee bezig was. Volgens de bronnen zijn de ouders van het meisje dit keer geen onderdeel van het onderzoek, zoals eerder vaak wel het geval was. Vooral twaalf jaar geleden, vlak na de verdwijning, werd gesuggereerd dat de ouders een grote rol zouden spelen bij de ontvoering.

,,Meer inspecteurs zijn een nieuwe verdachte aan het onderzoeken. Een nieuwe aanwijzing en verdachte, welke de politie en inspecteurs geheim houden, hebben geleid naar nieuwe bronnen”, schrijft een krant in Lissabon. Voor familie van het meisje is dit ontzettend goed nieuws, want onlangs twijfelde de politie nog of ze moesten stoppen met de zaak te onderzoeken.

Steun en hoop

Op de website ‘findmadeleine.com’ schrijven de ouders vandaag een emotioneel bericht. Het is vandaag precies 12 jaar geleden dat het meisje verdween. ,,Het is weer die tijd van het jaar. Hoewel we heel graag de tijd een paar weken vooruit willen spullen, kunnen we dat niet. De maanden en jaren gaan te snel voorbij. Madeleine zal deze maand zestien jaar oud worden. Het is onmogelijk om te beschrijven hoe dat ons laat. We vinden berusting en zekerheid omdat we weten dat de zoektocht en onderzoeken doorgaan en dat veel mensen over de hele wereld waakzaam blijven. Iedereen die ons support willen wij bedanken voor hun hoop en geloof.”

Meer DenD