Nieuwe Tom Okker verslaat nummer één van de wereld

Tim verslaat Medvedev op Rosmalen.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De 25-jarige Brabander Tim van Rijthoven bleef zondagmiddag 45 seconden verdoofd op de grasmat van het tennistoernooi van Rosmalen liggen. Daniil Medvedev, de Rus die op de nummer 1-positie staat van de wereldranglijst, werd door de Nederlander verslagen.

Tim is de tennissensatie van 2022.

Wordt deze Tim van Rijthoven de nieuwe Tom Okker? Met de onverwachte winst in Rosmalen stijgt de Nederlandse tennisser naar de 106e positie met een officiële ATP-titel op zijn conduitestaat.

Het werd overtuigend 6-4 en 6-1 in het voordeel van Tim van Rijthoven. Volgens Marcella Mesker, radiocommentator en voormalig tennisster, moet Tim snel een wild card aanvragen voor Wimbledon. ,,Misschien hebben ze er nog eentje over”, aldus Mesker.

Ook de Rus Medvedev is onder de indruk van het spel van de Nederlander. De Rus doet niet mee aan het grastoernooi van Wimbledon. Medvedev wordt geweerd vanwege de invasie van Poetin in de Oekraïne.

De laatste keer dat een Nederlander een ATP-toernooi won was in 2012. Toen was het Robin Haase die er met de overwinning vandoor ging. Van Rijthoven stond tot zondag op de 205e plaats van de wereldranglijst.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck