Nieuwe versie Beauty and the Beast voor jubileum

Door: DitjesDatjes
06-07-2022

De Amerikaanse zender ABC brengt eind van het jaar een live-special uit rond Beauty and the Beast. Het gaat om een mix van animatie en live-action met een nieuwe cast.

De animatieversie van Beauty and the Beast kwam in 1991 uit, maar ABC’s moederbedrijf Disney viert toch dit jaar een jubileum: het is nu dertig jaar geleden dat de film als eerste animatie ooit werd genomineerd voor de Oscar voor beste film. Die prijs won Beauty and the Beast overigens niet, maar de Academy Awards voor beste filmmuziek en beste liedje gingen wel naar het epos over de tot monster omgetoverde prins en zijn grote liefde Belle.

Regisseur John M. Chu is een van de producenten van de special, die volgens de makers zal bestaan uit nieuwe muzikale uitvoeringen en nieuwe sets en kostuums. Elk optreden moet een hommage worden aan de gevierde animatiefilm, maar zal ook “iets toevoegen aan het iconische verhaal”, aldus Disney in een aankondiging.

De Beauty and the Beast-special wordt in de VS op 15 december uitgezonden op ABC en is de dag erna beschikbaar op streamingplatform Disney+. Het is niet duidelijk of ook abonnees van de streamingservice buiten Amerika de special kunnen bekijken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD