Nieuwe woning van Peter Gillis en Nicol blijkt ‘moordhuis’

Peter Gillis wont in horrorwoning
Door: Charlotte Wijnen
07-12-2021

Hoewel Peter Gillis en Nicol binnenkort de Massa Is Kassa-villa in Neerpelt zullen gaan verlaten, kunnen ze nog niet wonen in het gigantische kasteel dat Peter onlangs heeft gekocht. In de tussentijd zullen ze verblijven in een andere villa, die Gillis onlangs op de kop heeft getikt voor wel 4,5 miljoen euro. Maar deze woning heeft wel een geschiedenis: de vorige eigenaar is er vermoord…

Kasteel moet nog gerenoveerd worden

De villa in Neerpelt is verkocht en over ongeveer een maand gaan de nieuwe bewoners er wonen, zo vertelt Peter Gillis aan De Telegraaf. Maar het gigantische kasteel dat hij onlangs op de kop heeft getikt, is nog niet bewoonbaar. ,,Op het kasteel zullen we nog een tijdje moeten wachten. Dat staat nog zeker twee jaar in de steigers en zulke projecten lopen vaak nog uit ook. Van boven tot beneden moet het gerenoveerd worden”, legt Gillis uit in de krant.

LEES OOK

ZIEN: Peter Gillis koopt gigantisch kasteel van 5,5 miljoen

Tijdelijk wonen in ‘moordhuis’

Maar toen hij het kasteel aangeboden kreeg, had hij al een andere villa in Neerpelt gekocht voor het bedrag van 4,5 miljoen euro. ,,Daar zouden we eigenlijk gaan wonen, maar toen het kasteel kwam, kon ik dat niet laten schieten”, aldus Gillis. ,,Nu ga ik in dat nieuwe huis in Neerpelt dus maar tijdelijk wonen, om hem straks weer van de hand te doen.”

De familie Gillis blijft dus maar verhuizen, al vindt Peter dat geen straf. ,,Alles is aanwezig. Een keuken met de mooiste apparatuur, een wijnkelder, bioscoop, zwembad en sauna.”

‘Als hij binnen was vermoord, had ik het huis niet gekocht’

Toch heeft de woning een akelig verleden, iets wat Peter ook niet helemaal koud liet. ,,Dit huis is van Marcel van Hout geweest, een zakenman die daar in november 2017 is doodgeschoten”, legt Gillis uit. ,,Wat ik weet, is dat de moord midden in de nacht heeft plaatsgevonden.”

Of het een overval of liquidatie is weet Gillis niet, alleen dat ze hem in de tuin hebben gevonden. ,,Dat vond ik wel belangrijk. Als hij binnen was vermoord, had ik het huis niet gekocht”, zegt hij vastberaden.

Volgens Peter heeft de Belgische justitie beslag op het pand gelegd omdat de rol van zijn echtgenote werd onderzocht. ,,Maar binnenkort zal er een uitspraak komen, waarna het beslag zal worden opgeheven, de overdracht plaatsvindt en wij erin kunnen.”

Meer DenD