Nikkie de Jager ‘dacht heel veel’ tijdens Italiaanse ESF-finale

Door: DitjesDatjes
18-05-2022

Nikkie de Jager “dacht heel veel” afgelopen zaterdag tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Italië. Dat bekende de 28-jarige YouTube-ster en presentatrice woensdag op het festival van Cannes. De Jager is hier aanwezig omdat zij voor TikTok dinsdagavond verslag deed van de openingsavond.

Er was zaterdag veel kritiek op de Italiaanse presentatie van de finale. Zo maakten de presentatoren veel fouten en voelden hun ‘toneelstukjes’ volgens fans op sociale media gekunsteld aan. De Jager noemt de Italiaanse finale “bijzonder. Ik dacht vooral: wat hadden wij toch een mooi jaar. Wat hadden wij het toch goed gerepeteerd. En wat hadden wij het leuk met zijn vieren.”

Meer wil de presentatrice niet kwijt over haar Italiaanse collega’s. “Ieder land organiseert het evenement op zijn eigen manier”, aldus De Jager. “Nederland houdt van grote shows, dus dat was onze insteek vorige jaar. In Italië hebben ze het meer op de charme gegooid.”

App-groepje

De vier Nederlandse presentatoren becommentarieerden de avond zelf wel in een app-groepje dat Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en De Jager nog steeds hebben. “Het was heel leuk want Jan zat in Turijn om commentaar te leveren. Dus we wisten alles meteen uit eerste hand. We wisten bijvoorbeeld al een uur van tevoren dat Laura Pausini was verdwenen.”

De presentatie van Eurovisie 2021 heeft De Jager vooral internationaal veel nieuwe klussen opgeleverd. “Het heeft zeker qua hosten veel deuren geopend”, stelt ze. “Eerst werd ik vooral als content creator ingehuurd. Nu vragen mensen mij echt als presentator. Dus meer als Nikkie de Jager dan als NikkieTutorials.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD