Nikkie de Jager leefde voor coming-out in angst voor chantage

Nikkie leefde in angst voor chantage|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nikkie de Jager was voor haar coming-out altijd bang dat iemand haar zou chanteren. Dat gebeurde uiteindelijk ook, waarop ze zich gedwongen voelde uit de kast te komen als transvrouw. ,,Als je in de kast zit, heeft niemand het gore lef om jou eruit te trekken, niemand.”

Nikkie, internationaal bekend als NikkieTutorials, maakte in januari 2020 bekend dat ze een transgender persoon is. Jarenlang leefde ze al in angst, omdat ze vaak berichten had gehad van mensen die dreigden ‘haar geheim’ te onthullen. Maar omdat die mensen haar oude naam niet wisten, dacht ze dat ze nog wel veilig was. Totdat ze een bericht kreeg van een man die gedetailleerd haar verleden beschreef.

‘Elke keer als ik iets bereikt hebt, baalt hij’

De man wist alles over haar en de toon in het bericht was ‘heel agressief’. De man dreigde dat wanneer ze het zelf niet bekend zou maken, hij dat zou doen. Het verhaal stuurde hij zelfs naar enkele media en Nikkie besloot toen om het heft in eigen handen te nemen door alles te vertellen in een YouTube-video.

In haar coming-outvideo vertelde De Jager dat ze werd gechanteerd door mensen die haar verhaal naar de media wilden lekken. Zijn identiteit besloot ze nooit bekend te maken, terwijl ze precies wist wie haar chanteur was. ,,Dan ga ik kwaad bestrijden met nog meer kwaad, dat heeft geen zin. Voor mij wist ik: als ik hier bovenop kom, en ik kan doorgaan met mijn droom en mijn leven, dan heb ik al gewonnen”, zei Nikkie gisteravond in Linda’s Wintermaand. ,,Elke keer dat ik op televisie kom, of ik heb iets gewonnen of bereikt, zal hij balen.”

‘Niemand heeft het gore lef je uit de kast te trekken’

De YouTuber was bang dat het na haar coming-out gedaan zou zijn met haar carrière, maar niets is minder waar. De Jager presenteerde het Eurovisie Songfestival en won een Zilveren Televizier-Ster. Daarnaast was ze in 2020 ook een keer te gast in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Bij nader inzien had ze dan ook veel eerder uit de kast willen komen. ,,Het had me stress gescheeld. Ik heb ergens ook kale plekken op mijn hoofd denk ik”, vertelde ze. ,,Het was gewoon altijd spanning.”

Nikkie wilde de kijkers gisteravond dan ook iets meegeven. ,,Als er één ding is wat iedereen moet weten: als je in de kast zit, heeft niemand het gore lef om jou eruit te trekken, niemand. Dat mag alleen jijzelf bepalen. Wanneer en op welke manier, noem maar op.”

BuzzE

Tags

CHANTAGELINDA DE MOLNIKKIE DE JAGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck