Nikkie Plessen doet weer Pikkie Plessen: maakt kopie van Gucci jurk

Nikkie Plessen pikt design van Gucci
Door: Charlotte Wijnen
03-11-2021

Nikkie Plessen showde gisteravond heel trots haar nieuwe kledingcollectie. Maar het is volgers direct opgevallen dat het jurkje wel héél veel weg heeft van het merk Gucci. Beter goed gejat dan slecht bedacht…

Letter G veranderd in N

Op het eerste gezicht lijkt de print op het jurkje van Nikkie sprekend op die van het merk Gucci. Sterker nog, Gucci verkoopt een jurkje dat Nikkie compleet gekopieerd lijkt te hebben.

Wel heeft ze er haar eigen draai aan gegeven. In plaats van de letter G te gebruiken, heeft Nikkie de letter N in de print verwerkt. Had ze geen inspiratie meer?

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat ze een ‘Pikkie Plessen’ doet. Zo heeft Nikkie al eerder ontwerpen gestolen van modelabel Zoe Karssen, Celine en Victoria Beckham en ook Vogue spande een rechtszaak tegen haar aan.

En hoewel ze het eerst ontkende, ging ze daarna toch met de billen bloot. Wel zei ze dat het stelen van de ontwerpen geen doelbewuste actie was. ,,Het waren beginnersfouten. Ik heb nooit beweerd een soort Coco Chanel te zijn die met een potlood in een torentje zit te tekenen”, zei Nikkie destijds.

Maar inmiddels is het meer dan acht jaar later en kan ze zich niet meer verschuilen achter een ‘beginnersfout’…

DenD promoties