Nikkie Plessen zwaar onder vuur na ‘fatshaming’

Nikkie Plessen
Door: Charlotte Wijnen
07-06-2021

Nikkie Plessen is zwaar onder vuur komen te liggen door haar uitspraken in RTL Boulevard. En het is niet de eerste keer dat Nikkie de wind van voren krijgt…

Een aantal keren per week zit Nikkie in de showrubriek waarin ze haar mening geeft over fashion. Deze keer ging het over badstof. Steeds meer BN’ers lopen rond in het stofje, waar Nikkie niets van begrijpt.

‘Dikmakend’

,,Het is niet helemaal mijn ding. Een joggingpak in badstof, daar kan ik me wel redelijk in vinden. Maar als je mij vraagt: ga jij in je badpakje van badstof liggen? Nee”, aldus Nikkie in RTL Boulevard.

Maar waarom gaat Nikkie niet in een badstofje op het strand liggen? Dat legt ze even haarfijn uit. ,,Zodra je in het water gaat, zakt dat badpak ook gewoon wel twee keer naar beneden. Raak het water niet aan, want het wordt één lubberende ellende en je komt er niet knapper uit te zien”, vertelt Nikkie.

Maar de modeontwerpster gaat nóg een stapje verder. Volgens Nikkie mag je wel ‘dik’ zijn in een joggingpak, maar op het stand niet. ,,Het is ook wel een beetje dikmakend”, gaat ze door. ,,Het is dus niet dat het je afkleedt.”

Onder vuur

Maar door deze uitspraken kon Nikkie rekenen op een boel kritiek. Influencer en modeontwerpster Benthe Liem haalt keihard uit naar Nikkie. ,,Er werd gezegd dat het werd afgeraden om badstof te dragen omdat je er dik in lijkt. Sorry maar, dat we dit nog hardop uit moeten spreken, en dat dit überhaupt gezegd kan worden op televisie… Sorry, maar daar ben ik echt een beetje disgusted van”, aldus Benthe.

Het is niet de eerste keer dat Nikkie flink onder vuur wordt genomen. Onlangs lanceerde zij haar eigen ‘inclusieve’ beautylijn, waar bakken vol kritiek op kwam. Nikkie verkocht slechts zeven verschillende kleuren foundation, maar profileerde haar merk als inclusief.

Volgers bekritiseerden de zet van Nikkie op Instagram, maar de negatieve reacties werden verwijderd onder het bericht.

Meer DenD