NikkieTutorials over ‘transfobe’ opmerking Caroline Tensen

Door: Lies Jansen
20-02-2021

Caroline Tensen heeft afgelopen week behoorlijk wat kritiek ontvangen. Veel Twitteraars waren van mening dat zij een nogal ‘transfobe’ opmerking maakte over Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials. Nikkie spreekt zich nu uit over de opmerking, die ze omschrijft als ‘killing’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Geen man, geen vrouw’

Caroline Tensen maakte de opmerking in het programma ‘Wie Ben Ik’. Rapper Donnie droeg het bordje met de naam ‘Nikkie de Jager’. Nadat Donnie de naam van Nikkie de Jager raadde, maakte Caroline een ongemakkelijke opmerking: ,,Ja, het was even een dingetje. Geen man, geen vrouw, het is natuurlijk een vrouw nu.” Na de reactie van Chantal Janzen dat Nikkie een vrouw is, vraagt Caroline nog een keer na: ,,Ja, het is een vrouw hè?”. 

‘Zo killing’

Op Twitter laat make-upartiest Nikkie weten te hebben gesproken met Caroline. ,,Ik kreeg een lief berichtje van Caroline en all is good natuurlijk!”, begint Nikkie haar Tweet. Maar Nikkie geeft ook aan dat dit juist pijnlijke opmerkingen zijn: ,,Ik weet dat het niet vanuit een kwade hoek komt, alleen zijn deze kleine opmerkingen júist zo killing ook voor de trans jeugd.” Voor nu ziet ze het als een les: ,,Ontzettend fijn om mensen wat kennis mee te geven. En door.”

Meer DenD