Niks leuker dan een nostalgisch middagje ter ere van Johnny Kraaijkamp en Willy Alberti

Alberti en Kraaijkamp|Johnny Kraaijkamp en Willy Alberti
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Er was deze middag gelukkig maar weinig hard rock te bespeuren in het gave American Hotel. Twee coryfeeën uit het verleden, de dikke vrienden John Kraaijkamp en Willy Alberti, kregen in hartje Amsterdam een stijlvol eerbetoon. Ze werden vereeuwigd in een plaquette op een voor hen historische plek.

Niet vreemd dus dat een bont gezelschap zich verzamelde rond de hotelbar. Gastvrouw was de General Manager Claire van Campen en de zonen Tonny Alberti en John Kraaijkamp jr. organiseerden deze nostalgische vernissage. De tientallen gasten, onder wie Tonny Eyk en zijn vrouw Liesbeth, net terug uit Juan les Pins, kregen bij de ingang een fraai roze all inclusive polsbandje om.

Ook de dochters Willeke Alberti en Sanne Kraaijkamp ontbraken natuurlijk niet, hoewel de laatste zich was vergeten aan te melden. ,,Maar ik ben zijn dochter”, knipoogde Sanne. Ook Willeke, bezig aan de voorbereidingen van haar grote afscheidsconcert op 19 juli in Het Concertgebouw, voelde zich als een vis in het water tussen zo veel oude bekenden.

SOCIETY JOURNAAL

Zoals zangeres Imca Marina. Met haar lieve hondje aan haar zijde vertelde ze nog dat ze op het festival Madness (!) op Ameland zou gaan optreden. Of André van Duin, die er was met zijn vriend Fernando Reyes, die trouwens voordat hij naar Spanje vertrok Conny van Es heette.

Maar ook voormalig Ajax-voetballer Bennie Muller, zanger Frank Affolter, Frits Huffnagel en de voormalige restaurateur Honnie Chi. De Alberti’s waren een groot fan van de Oosterse keuken van het Amsterdamse eetpaleis Tong Fa. ,,We komen er over 10 minuten aan”, was vaak de mededeling van Alberti, terwijl het restaurant al helemaal vol zat.

Het moment van de onthulling van de hommage in steen, bij de entree van het hotel, was toch even heel erg spannend voor Alberti jr. ,,Ik heb de helft van mijn speech vergeten te zeggen”, zei Tonny achteraf. Junior is een vat vol prachtige anekdotes en herinneringen. Willy Alberti, die iedereen kende als zanger, was in zijn jonge jaren begonnen als acteur, onthulde Tonny.

Mooie anekdotes over de twee ‘echte gabbers’ volgden elkaar snel op. Evenals de Amsterdamse klassiekers van kunstenaar Marcel Kooijman achter de vleugel.

Tonny Alberti: ,,Kraaijkamp en Alberti gingen samen naar de varieté artiestenbeurs destijds op het Rembrandtplein. Ze lieten elkaar daar via de steeds telefooncel omroepen: ‘telefoon voor de heer Kraaijkamp, telefoon voor de heer Alberti… De andere artiesten dachten, jéé die hebben het druk. De werkelijkheid was dat ze geen stuiver te makken hadden.”

Wijn en borrelhappen waren er in overvloed. De journalisten van de roddelbladen deden hun interviews en we zongen Aan de Amsterdamse Grachten. Nostalgie vierde hoogtij, daar aan het Leidseplein.

Tonny Alberti en John Kraaijkamp
De toespraak van Tonny Alberti.
Tonny Alberti en John Kraaijkamp
Befaamde American Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam.
Tonny Alberti en John Kraaijkamp
De plaquette, vervaardigd door natuursteenkunstenaars van Cartouche.
Tonny Alberti en John Kraaijkamp
Imca Marina, Frits Huffnagel en Willeke Alberti.
Tonny Alberti en John Kraaijkamp
Willeke Alberti, TONNY EYK en zijn vrouw Liesbeth.
Willeke Alberti
Willeke op 19 juli in Het Concertgebouw.
Honnie Chi
Voormalig restaurateur Honnie Chi.
Tonny Alberti en John Kraaijkamp
De twee initiatiefnemers van de plaquette voor hun vaders: Tonny Alberti en John Kraaijkamp.

Tags

ANDRÉ VAN DUINIMCA MARINAJOHNNY KRAAIJKAMPTONNY EYKWILLY ALBERTI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck