Nirvana Baby dient nieuwe aanklacht in

Door: Kees van der Made
14-01-2022

Spencer Elden heeft een nieuwe aanklacht tegen Nirvana ingediend. De Nirvana Baby wil een schadevergoeding voor geleden emotionele schade…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De foto van de naakte baby op de cover van de albumhoes van ‘Nevermind’ bezorgt de opgeheven band dertig jaar na dato problemen. Spencer Elden, de geportretteerde baby, dient opnieuw een aanklacht in. De Nirvana Baby had dat al eerder gedaan, maar die werd afgewezen omdat er geen reactie was gegeven op het verzoek om de zaak te verwerpen. De rechter had Elden de kans gegeven om tot 13 januari een nieuwe aanklacht in te dienen. Elden beschuldigt de band van het verspreiden van kinderporno en dat de cover veel extreem emotioneel leed heeft veroorzaakt. Hij wil een flinke schadevergoeding.

,,Real-deal re-enactment shot”

Hoe het ook zij, de aanklacht blijft opvallend. Voornamelijk omdat Elden ermee heeft gepronkt de Nirvana Baby te zijn. Zo is hij meerdere malen het zwembad in gesprongen om het album na te maken  (wel met zwembroek aan) en hij heeft de titel van het album op zijn borst laten tatoeëren. Hij zei tijdens een interview met de Britse krant The Guardian zelfs een ,,real-deal re-enactment shot” te willen. Dat wil zeggen dat hij de cover ook naakt opnieuw wilde maken. Naast het voorgaande is de band Nirvana van mening dat de verjaringstermijn voor de zaak is verstreken.

Meer DenD