Nog een geheime tip

Tony Eyk
Door: Jos La Grande
14-07-2021

De Franse horeca heeft evenals hun Nederlandse collega’s grote problemen: waar vinden wij goed personeel?

Wie een beetje Frans begrijpt en in centra van steden of dorpen loopt, ziet regelmatig op de ramen van restaurants de teksten: “Wie wil ons team komen versterken?” of “ dit restaurant heeft nieuwe eigenaren !”

Om goede informatie te geven kan ik mijn notitieboekje over Zuid-Frankrijk met ‘ėėn, twee, drie, in godsnaam’ in de Middellandse Zee werpen: ‘Doeiiiii boekje‘.

Je moet er momenteel als tipgever over het culinaire Franse gebeuren absoluut geweest zijn om een waardige aanbeveling te geven. Voor de schrijver van dit stukje met al die proeverijtjes is dat zeer vervelend, want de kilo’s vliegen er aan.

Voor vrienden die vakantie vieren aan de Côte d’Azur, heb ik een leuke adresje  gevonden dat zeer betaalbaar is. Wie logeert in Saint Tropez (waar veel Nederlandse praatjesmakers wonen die nog nooit in het prachtige kleine museum l’Annonciade zijn geweest) geef ik het advies om het gigantisch drukke plaatsje op een dag even te ontvluchten en een paar kilometer langs de kust te rijden naar Lavandou.

Ik adviseer om een tafeltje te bestellen bij Jennifer en Daniele met hun restaurantje Petite Cantine op Quai Baptistin Pins (tel: 0494066848). Een zeer charmant adres met een terras en het voornaamste: een uitstekende keuken (half Frans, half Italiaans) en het allervoornaamste: zeer betaalbaar.

Top is op de zondagen de brunch, een feest voor vegetariërs en carnivoren! Een perfect adres! Dinsdag tot en met zondag (alleen de lunch!) voor u geopend.

Tonny Eyk 

Meer DenD