Nog één keer klimmen voor rustdag in Giro

IVREA – De deelnemers aan de Ronde van Italië moeten nog een dag klimmen voordat ze kunnen genieten van een rustdag. Met Richard Carapaz in de roze leiderstrui trekt het peloton van Ivrea naar Como, over 232 kilometer. In de laatste 70 kilometer moeten de renners drie bergen over: twee van de tweede categorie en de laatste van de derde categorie, met de top op 9 kilometer van de streep. Daarna gaat het bergaf richting de finish in Como.

Carapaz boekte zaterdag met een indrukwekkende solo niet alleen zijn tweede etappezege in deze Giro, hij nam ook de roze trui over van Jan Polanc. De renner van Movistar werd daarmee de eerste Ecuadoraan die in een van de drie grote rondes aan de leiding gaat. Carapaz heeft 7 seconden voorsprong op Primoz Roglic, de kopman van Jumbo-Visma. De Italiaan Vincenzo Nibali moet als nummer drie van het klassement al 1 minuut en 47 seconden goedmaken op de 25-jarige klimmer.

Maandag kunnen de renners even bijkomen, waarna ze dinsdag opnieuw de bergen ingaan. Vanwege heftige sneeuwval is de beklimming van de beruchte Gavia die dag al geschrapt.

 

BUZZS