‘Nog een zakelijke tegenslag voor Yolanthe’

Yolanthe Cabau
Door: Tanja Brouwer
15-01-2020

In de liefde gaat het Yolanthe de laatste tijd niet voor de wind en ook zakelijk heeft ze betere tijden gekend. Het lijkt er namelijk op dat er opnieuw een einde komt aan een van haar zakelijke avonturen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mislukte ondernemingen

Club XaXa is niet meer en ook de sieradenlijn die Yolanthe in 2016 startte bestaat niet meer. De sieraden van haar merk YC Jewels zijn nergens meer verkrijgbaar en zelfs de website is uit de lucht. Zelfs haar lingerielijn Yolanthe’s choice stopte na drie jaar. De actrice liet weten zich meer op acteren te willen storten.

Haar kinderkledinglijn Bananas&Bananas leek een succes te worden, want zelfs haar schoonbroer Marcel Boekhoorn zag er wel wat in. Boekhoorn, eigenaar van HEMA, besloot om de kinderkleding te verkopen in de winkels. In eerste instantie een succes, maar nu is alle kleding van het merk in de uitverkoop en zijn er ook geen plannen voor een volgende collectie. Zal ze ook nu weer andere plannen hebben en daarom zijn gestopt met het merk?

Duizenden euro’s in de min

Bekendeburen kwam er eerder dit jaar achter dat het financieel niet goed gaat met Yolanthe. De vrouw, die tegenwoordig met zoontje Xess Xava in Amerika woont, zou nog bedrijven hebben die duizenden euro’s in het rood staan. Zo richtte Yolanthe in 2008 het bedrijf YCVK op met de doelstelling: ‘Het verrichten van stemwerkzaamheden voor commercials, tekenfilms en voice-overs en verrichten van promotionele activiteiten, alsmede acteer-, presenteer- en journalistieke werkzaamheden’. Dat bedrijf stond in 2017 206.000 euro in de min. Het bedrijf YC Europa, waarmee ze in sieraden wilde handelen, stond ze 188.000 euro in de min.

Meer DenD