Nog even rust voordat Oranjes aan Bovenwindse eilanden beginnen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het tweede deel van de kennismakingsreis van prinses Amalia met het Caribisch deel van Nederland gaat maandag beginnen, maar tot die tijd hebben de prinses en het koningspaar nog even rust. Deze zondag staan er nog geen activiteiten op de planning.

Maandagochtend komen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia aan op Princess Juliana International Airport op Sint Maarten, waar het bezoek aan de Bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba) begint. De eerste dag van het bezoek staat onder meer in het teken van de opbouw van Sint Maarten na orkaan Irma in september 2017. Zo bezoeken de Oranjes de luchthaven die momenteel nog wordt herbouwd, hulp- en rampenbestrijdingsdiensten en een medisch centrum. De tweede dag op het eiland wordt gevuld met onder meer een vogelexpeditie, een bezoek aan schooltuinen en gesprekken met bewoners.

Vanaf woensdag wordt het vliegtuig in, vliegtuig uit voor de prinses en het koningspaar. Die dag reist het gezelschap ’s ochtends naar Sint Eustatius om het slavernijverleden en natuurbeheer op het eiland te behandelen, om ’s avonds weer terug te vliegen naar Sint Maarten. De volgende dag wordt ’s ochtendsvroeg gevlogen naar Saba, waar vooral wordt gesproken over de energievoorziening op het eiland.

Het bezoek van prinses Amalia en het koningspaar duurt tot en met 9 februari. Dan gaan zij weer naar huis. Eerder bezochten ze, naast Curaçao, ook Bonaire en Aruba in het kader van de kennismaking.

 

BUZZR

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie