Nog meer muziek van TikTok af door ruzie met Universal

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

TikTok heeft nog meer muziek van het platform gehaald door het aanhoudende conflict met de Universal Music Group (UMG). Eerder werden al nummers van artiesten die zijn aangesloten bij het muzieklabel op stil gezet, maar nu wordt dat volgens onder meer de BBC ook gedaan bij liedjes die zijn geschreven door aan UMG gebonden schrijvers.

Dat betekent dat ook nummers van artiesten worden verwijderd die niet onder contract staan bij UMG, maar wel een lied hebben uitgebracht dat (mede) is geschreven door iemand die wel bij dat label is aangesloten. TikTok zegt dat het gaat om zo’n 30 procent van de “populaire nummers”, maar volgens de BBC zijn er ook schattingen dat het om zo’n 80 procent van de muziek gaat.

Eerder deze maand werd al muziek van artiesten als Taylor Swift, Harry Styles en Billie Eilish van TikTok gehaald. Hierdoor worden sindsdien video’s van die nummers zonder geluid afgespeeld.

Dat werd gedaan na mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst. UMG zegt dat TikTok geen eerlijke prijs wil betalen voor de muziek, maar dat ontkent het platform.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck