Nog vijf boeken dingen mee voor de Jan Wolkers Prijs

Door: DitjesDatjes
05-09-2021

Nog vijf natuurboeken dingen mee naar de Jan Wolkers Prijs 2021, de prijs voor het beste natuurboek, zo is bekend geworden zondag in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vorig jaar ging de prijs naar het boek ‘Wat bomen ons vertellen’ van Valerie Trouet. Dit jaar werden meer dan 130 boeken ingezonden, die zijn verschenen tussen 1 juni vorig jaar en 1 juni dit jaar. Het gaat om veldgidsen, monografieën, kinderboeken, poëziebundels, naslagwerken en romans.

De shortlist bestaat uit ‘De onderwereld van de tuin’ van Romke van de Kaa, ‘Biografie van een vlieg’ van Jaap Robben en Paul Faassen, ‘Terra Ultima’ van Raoul Deleo, ‘De Poel’ van Pauline de Bok en ‘De Ontdekking van de natuur ‘ van Hans Mulder. De winnaar wordt bekendgemaakt op zondag 24 oktober.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

 

BuzzE

 

 

Meer DenD