Nominaties voor Gouden Stuiver bekend

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HILVERSUM – De kinderprogramma’s Bommetje, De eindmusical en De viral fabriek zijn genomineerd voor een Gouden Stuiver. Dat is de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma, die op 11 oktober wordt uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam. Vorig jaar won de jeugdserie Brugklas.

Bommetje en De eindmusical zijn beide programma’s van AVROTROS. De viral fabriek is van Nickelodeon. De spelshow Bommetje bestaat uit spectaculaire waterspellen, waaronder een megaschans, en wordt gepresenteerd door Ron Boszhard. Vorig jaar was Bommetje XXL voor de eerste keer genomineerd voor een Gouden Stuiver.

De eindmusical is net als Brugklas een zogeheten scripted-reality serie. Dat is een genre dat in eerste instantie lijkt op reality-tv, maar in werkelijkheid zijn het acteurs die acteren aan de hand van een script. De serie draait om een groep 8 die in een vakantiehuis toewerkt naar het muzikale afscheid van de basisschool en daarbij te maken krijgt met onderwerpen als verliefdheid, pesten en heimwee. De leerlingen worden bijgestaan door professionals als Maurice Wijnen (musical expert), Carline Brouwer (regisseur van o.a. the Bodyguard), Patrick Martens en Rein van Duivenboden.

De viral fabriek is een wekelijkse show van Nickelodeon waarin nieuwe jonge YouTube-talenten de strijd met elkaar aangaan onder leiding van bekende YouTubers. De viral fabriek wordt gepresenteerd door Nienke van Dijk en Stef Poelmans.

 

BuzzE

 

 

Tags

BEKENDNOMINATIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck