Normaal gaat toch weer høken in Lochem

Door: DitjesDatjes
12-11-2019

Normaal keert met Hemelvaartsdag toch weer terug naar Lochem. De Achterhoekse band viert op 21 mei zijn 45-jarig bestaan met een groots openluchtconcert. Concertorganisator MOJO kondigde dinsdag ook aan dat tijdens NORMAAL – 45 joar olderwets Høken er gastoptredens zijn van DI-RECT, Danny Vera en Slim Chance.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Normaal stond dit jaar na een afwezigheid van vier jaar weer voor het eerst op het podium in Lochem, de plek waar het in 1975 allemaal begon. Vanwege de gezondheidsklachten van zanger Ben ‘Bennie’ Jolink gaf de band in 2015 een afscheidsconcert in het Gelredome. De 73-jarige zanger voelde zich door nieuwe behandelingen van zijn astma echter stukken beter en kon dit jaar weer optreden.

Zijn gezondheid laat het vooralsnog toe om eens per jaar het podium te beklimmen. Jolink wilde zelf volgend jaar graag terug naar Lochem. “Ik ben blij dat de kogel door de kerk is. We doen het nog een keer, Hemelvaartsdag optreden met Normaal! Vanaf nu ga ik doen wat nodig is om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Nadere muzikale bespiegelingen zullen volgen” aldus de zanger.

Normaal trad voor het eerst op tijdens het Lochem Popfestival in 1975, dat traditioneel op Hemelvaartsdag gehouden wordt. Kaartjes voor het jubileumfeest zijn vanaf vrijdagmiddag te koop.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD