NOS-icoon Ron Fresen keert terug naar de politieke journalistiek

Door: DitjesDatjes
23-11-2022

Ron Fresen, die bijna twintig jaar politiek verslaggever was bij de NOS, keert terug in de journalistiek. De 64-jarige oud-NOS-coryfee is vanaf december een van de presentatoren van het wekelijkse politieke programma Spuigasten op Den Haag FM. Dat heeft de lokale omroep bekendgemaakt. Fresen deelt zijn functie met oud-AD-verslaggever Maaike Kraaijeveld en jong talent Jeanneau van Beurden.

In het programma Spuigasten wordt wekelijks de lokale Haagse politiek doorgenomen. De drie presentatoren nemen het stokje over van journalist Ivar Lingen, die het bekroonde programma de afgelopen jaren ontwikkelde en vormgaf. Lingen gaat vanaf december aan de slag als redactiechef bij Omroep West.

Fresen begon zijn carrière eerder ook in de lokale journalistiek bij Omroep West. “Ik vind het fantastisch om terug te kunnen gaan naar waar mijn journalistieke roots liggen en om na jaren Binnenhof weer wat terug te doen voor de stad Den Haag”, laat hij weten. De journalist maakte een jaar geleden bekend dat hij prostaatkanker heeft en daarom zijn leven anders wil gaan invullen. In april maakte Fresen zijn laatste bijdrage voor de NOS.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD