NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

Door: DitjesDatjes
28-07-2022

Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

Ceulemans was in 1981 de eerste presentatrice van het Jeugdjournaal. Voor die tijd was zij vooral bekend als actrice. Zij speelde in de jaren zeventig, tachtig en negentig in vele grote televisieseries, zoals Swiebertje, Joop ter Heul, Oorlogswinter, GTST en ’t Zonnetje in Huis. Ook deed Ceulemans veel voice-overwerk.

Ceulemans groeide op in Amsterdam, als dochter van een actrice en een gitarist. Door het werk van haar ouders leerde zij al op jonge leeftijd de mediawereld kennen. Haar eerste optredens had zij in AVRO’s Kinderkoor en in hoorspelen van de KRO, waar ook haar moeder aan meedeed.

Vacature

Daarna volgde zij een opleiding bij het Scapino Ballet. Dit leverde haar klussen op als danseres bij grote televisieshows, zoals de Johnny en Rijkshow en het popprogramma Moef ga-ga. Hier haalde zij op den duur geen voldoening meer uit, waarna zij besloot zich te ontwikkelen tot actrice.

Samen met onder anderen Marga van Praag stond Ceulemans begin jaren tachtig aan de basis van het Jeugdjournaal. Zij kreeg de baan nadat zij reageerde op een vacature. Ceulemans bleef bijna twee jaar het gezicht van het programma, maar verliet het programma vanwege aanhoudende kritiek op haar presentatiekwaliteiten.

De oud-televisiecoryfee trad de laatste jaren vanwege haar zwakke gezondheid niet meer in de openbaarheid. Zij heeft haar lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. Daarom zal er geen begrafenis plaatsvinden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD