NOS zal grote toewijding en scherp oog Rudolf Spoor niet vergeten

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Televisieregisseur Rudolf Spoor zal bij de NOS herinnerd worden om zijn “grote toewijding” en “scherpe oog”. De nieuwsorganisatie laat vrijdag weten dat de donderdag op 85-jarige leeftijd overleden Spoor decennialang “beeldbepalend” is geweest.

“Rudolf is meer dan veertig jaar beeldbepalend geweest bij NOS-uitzendingen rondom belangrijke (inter)nationale evenementen en historische gebeurtenissen, waar vele kijkers blijvende herinneringen aan hebben. Zijn grote toewijding en zijn scherpe oog zullen ons altijd bijblijven”, aldus de nieuwsorganisatie in een reactie op het overlijden van Spoor.

Spoor werkte 45 jaar voor de NOS en bracht talloze momenten in beeld die in het collectieve geheugen gegrift zijn. Hij regisseerde bijvoorbeeld het huwelijk van de toenmalige prins Willem-Alexander en Máxima in 2002, waarbij hij de traan van de toekomstige koningin in beeld bracht. In de jaren daarvoor regisseerde Spoor onder meer de maanlanding in 1969, de barre Elfstedentocht van 1963 en sinterklaasintochten, Koninginnedagen, herdenkingen en documentaires.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck